2tomaatjes.nl

Vrijdag, 24 Oktober

Laatste updatedi, 16 sep 2014 9am

Koolraap Puree

koolraappureeStreekrecept voor een heerlijk fins bijgerecht dat past bij uw wildrecepten; Koolraap Puree.

30 minuten
4 personen


Benodigdheden:

2 grote koolrapen (1,5 - 2 kg), 400 ml room, 200 ml paneermeel, 100 ml stroop, 1 ei, 1,5 theel gemalen gember, halve theel witte peper, 1 ui, halve theel geraspte nootmuskaat, 1 eetl zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schraap of schil de koolraap. Snij de koolraap daarna in flinke stukken en kook deze in licht gezouten water tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de ui fijn en fruit deze kort in een pan met hete boter. Giet dan de koolraap af en bewaar het kooknat. Stamp vervolgens de koolraap fijn of maal deze met een mixer.
Maak daarna een papje van room, paneermeel, stroop, geklopt ei, de gefruite ui, peper, gember, zout en nootmuskaat. Meng dit papje dan door de puree en voeg zoveel kooknat toe dat een luchtige puree ontstaat.
Giet de puree over in een ingevette ovenschaal, trek met een vork voortjes over het oppervlak en bestrooi de puree met een dun laagje paneermeel. Leg hier en daar een vlokje boter en zet in de oven. Gratineer de puree vervolgens een minuut of tien.