2tomaatjes.nl

Woensdag, 22 Oktober

Laatste updatedi, 16 sep 2014 9am

>> Home recepten nagerecht overige Appeltjes onder de deken

Appeltjes onder de deken

Appeltjes onder de dekenTypisch Nederlands seizoensrecept voor een smakelijk warm dessert voor in de winter, gemaakt van appels en custardvla: Appeltjes onder de deken.

 

45 minuten
4 personen


Benodigdheden:
4 kleine appels, 50 gr rozijnen, 80 gr kristalsuiker, 1 theel kaneel,  25 gr boter, 40 gr custardpoeder, 800 ml melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. zet de appels vervolgens in een ingevette lage ovenschaal. Meng daarna de rozijnen met de 2 eetlepels van de suiker en de kaneel en vul de holtes van de appels met dit rozijnenmengsel. Leg op elke appel een vlokje boter en plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de appels vervolgens in ongeveer 30 minuten gaar.
Maak ondertussen de custardvla gereed.
Roer hiervoor eerst het custardpoeder met 100 ml melk en de rest van de suiker tot een papje. Zorg dat er geen klontjes meer in het papje zitten.
Breng daarna de rest van de melk in een pannetje aan de kook en voeg onder voortdurend roeren het custardpapje door de melk. Er dient een gladde dikke vla te ontstaan.
Haal de appels uit de oven. Neem dan vier borden en leg op elk bord een appel. Schenk vervolgens wat custardvla over de appel.